Hozzávalók:
1 kg kacsamell, 5 dkg vaj, 2 EK oliva olaj, só, bors, ízlés szerint, 1 kisebb EK méz, rozmaring, kakúkfű, 4 gerezd fokhagyma,
Almához: 5 db savanyú alma, 5 dkg vaj, 2 ek. oliva olaj, 1 vöröshagyma, 1 EK méz, 2 EK almaeset, kevés fahéj
Elkészítése:
A kacsa mellét, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukfüvel össze zúzott fokhagymával, féldeci oliva olajjal előző este bepácolom.
Másnap a pácból kivéve mellén a bőrt beirdalom sózom, borsozom, vajat az olajjal, mézet, felmelegítem, és bőrével lefelé szép pirosra sütöm 15 percig, majd megfordítom, és a másik oldalát is 15 percig sütöm.
Ez ennyi idő alatt a hús rózsaszín, (angolos) mivel mi nem szeretjük angolosan felszeletelem és még vissza teszem a serpenyőbe és egyik másik oldalát 4 – 4 percig sütöm.
Az almát nagyobb darabokra szeletelem, a vöröshagymát, a vajjal és olajjal, mézel megpárolom, az almát hozzáadom és összepárolom, almaecetet é fahéjjal ízesítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.