Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Mézes kacsamell sült almával

felvitel dátuma: 2016-03-13 15:53:56       mai nézettség: 1       nézettség: 803
részletes recept
Mézes kacsamell sült almával
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók:

1 kg kacsamell, 5 dkg vaj, 2 EK   oliva olaj, , bors, ízlés szerint, 1 kisebb EK méz, rozmaring, kakúkfű, 4 gerezd fokhagyma,

Almához:  5 db savanyú alma, 5 dkg vaj, 2 ek. oliva olaj, 1 vöröshagyma, 1 EK méz, 2 EK almaeset, kevés fahéj

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A kacsa mellét, 2 szál rozmaring,  2 szál kakukfüvel össze zúzott fokhagymával, féldeci oliva olajjal előző este bepácolom.

Másnap a pácból kivéve mellén a bőrt beirdalom sózom, borsozom, vajat az olajjal, mézet, felmelegítem, és bőrével lefelé szép pirosra sütöm 15 percig, majd megfordítom, és a másik oldalát is 15 percig sütöm.

Ez ennyi idő alatt a hús rózsaszín, (angolos) mivel mi nem szeretjük angolosan felszeletelem és még vissza teszem a serpenyőbe és egyik másik oldalát 4 – 4 percig sütöm.

Az almát nagyobb darabokra szeletelem, a vöröshagymát, a vajjal és olajjal, mézel megpárolom, az almát hozzáadom és összepárolom, almaecetet é fahéjjal ízesítem.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*