Szia Rozika! Gratulálok ehhez a méz készíses recepthez. Én még sosem hallottam,itt Zalában talán nem is ismerték,hogy pitypangból is mézet lehet készíteni. Nálam is sok van és kifogom próbálni. Nagyon köszönöm,hogy megosztottad velünk.
200 db pitypang virágfej
8 dc víz
1,5 kg cukor
1,5 citrom leve
A pitypangfejeket leöblítem, és a 8 dc vízzel főzöm 5 percig.Állni hagyom 10 percig.Az egészet leszűröm.A főzetbe belekeverem a cukrot, és az átszűrt citromlevet.1 óra 10 percig főzöm- néha megkevergetve- fedő nélkül. A főzés közben egy párszor a habját műanyag szűrővel leszedem. Még forrón befőttes poharakba töltöm. Amikor, már teljesen kihűlt a méz, csak akkor zárom le a poharakat.Ebből az adagból kb. 2 l mézet kapok.
Lehetőleg tiszta természetben szedett virágból főzöm a mézet.
Szia Rozika! Gratulálok ehhez a méz készíses recepthez. Én még sosem hallottam,itt Zalában talán nem is ismerték,hogy pitypangból is mézet lehet készíteni. Nálam is sok van és kifogom próbálni. Nagyon köszönöm,hogy megosztottad velünk.
Ez is nagyon tetszik
Rozika, koszi a receptet, már bespájzotam belole, nagyon fincsi, szeretik az unokáim is.
Ey másik recept alapján készítettem már.Ehhez tartósító nem kell,meddíg áll el?
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.