Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Mexikói zöldséges fasírt

felvitel dátuma: 2013-10-26 13:54:19       mai nézettség: 3       nézettség: 2309
részletes recept
Mexikói zöldséges fasírt
Hozzávalók 12 személyre:

0,5 kg mexikói zöldség keverék 
5 dkg vaj 
1 kk. vegeta, bors 
2 Ek. liszt
1 kis pohár tejföl (175 grammos)
----------
0,5 kg darált pulykacomb
7 Ek. zsemlemorzsa=8 dkg
2 dl tej
1 tojás
1 kk. majoranna
2 kk. őrölt piros paprika
1 gerezd fokhagyma
1 dl paszirozott paradicsom
1 kk. vegeta, bors
20 dkg szeletelt ff. tarja

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

zöldségkeveréket a vajjal, és a vegetával kicsit meg pároljuk, mikor kissé meghűlt hozzáadunk 1 egész tojást + 2 evőkanál lisztet, a pohár tejfölt /Ez az én hamis besamelem/, és összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
A fasírt összeállításánál először a zsemlemorzsát, tojást, tejet keverjük össze, és utána tegyük bele a többi hozzávalót-----jól összedolgozzuk !
1 kenyérforma aljára tegyük a fele fasírt masszát+töltelék+tetejére szépen a tarja szeleteket, és erre a másik fele masszát.
Alufóliával letakarva sütjük kizsírozott (olajozott) formában kb. 40' 160 °C-on.
Megjegyzés: természetesen más sütő formát is választhatunk, csak bele férjen a kb. 1,5 kg-os anyag. Sertés darált húsból is lehet készíteni.
Izlés szerint más fűszereket is lehet beletenni, hiszen a pulykahús elbírja.
Én azért nem tettem bele, mert azt szerettem volna, ha a zöldségek íze dominálna. :)

Szakács: Clarus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*