0,5 kg mexikói zöldség keverék
5 dkg vaj
1 kk. vegeta, bors
2 Ek. liszt
1 kis pohár tejföl (175 grammos)
----------
0,5 kg darált pulykacomb
7 Ek. zsemlemorzsa=8 dkg
2 dl tej
1 tojás
1 kk. majoranna
2 kk. őrölt piros paprika
1 gerezd fokhagyma
1 dl paszirozott paradicsom
1 kk. vegeta, bors
20 dkg szeletelt ff. tarja
A zöldségkeveréket a vajjal, és a vegetával kicsit meg pároljuk, mikor kissé meghűlt hozzáadunk 1 egész tojást + 2 evőkanál lisztet, a pohár tejfölt /Ez az én hamis besamelem/, és összekeverjük. Ez lesz a töltelék.
A fasírt összeállításánál először a zsemlemorzsát, tojást, tejet keverjük össze, és utána tegyük bele a többi hozzávalót-----jól összedolgozzuk !
1 kenyérforma aljára tegyük a fele fasírt masszát+töltelék+tetejére szépen a tarja szeleteket, és erre a másik fele masszát.
Alufóliával letakarva sütjük kizsírozott (olajozott) formában kb. 40' 160 °C-on.
Megjegyzés: természetesen más sütő formát is választhatunk, csak bele férjen a kb. 1,5 kg-os anyag. Sertés darált húsból is lehet készíteni.
Izlés szerint más fűszereket is lehet beletenni, hiszen a pulykahús elbírja.
Én azért nem tettem bele, mert azt szerettem volna, ha a zöldségek íze dominálna. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.