Ki fogom próbálni!
A tésztához:
25 dkg finom liszt
25 dkg kukorica liszt
2,5 dkg élesztő
4 ek.olíva olaj
1 tk.só
1 tk.cukor
kb.4 dl langyos víz vagy tej
A feltéthez:
30 dkg sovány marhahús darálva
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dob.konzerv kukorica
1 dob. konzerv vörös bab
30 dkg trappista vagy mozzarella sajt
2 db chili paprika vagy szárított chili
só
őrölt fekete bors
oregánó
2 ek.olíva olaj
3 dl sűrű paradicsomszósz vagy ketchup
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.Meleg helyen egy órát kelesztjük.A hagymát ,fokhagymát,chilit apróra vágjuk.
Amíg a tészta kel elkészítjük a feltétet.Az olajon megdinszteljük a hagymát,fokhagymát.Rátesszük a chilit,marhahúst.Sózzuk,borsozzuk,oregánót adunk hozzá.Pirítsuk 8-10 percet majd.öntsük rá a paradicsomszószt és főzzük addig amíg besűrűsödik.
A tésztát nyomkodjuk egy kiolajozott tepsibe,kenjük meg a paradicsomos-marhahúsos mártással.Szórjuk rá a kukoricát és a babot majd a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.