Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Mexikói gombaleves

felvitel dátuma: 2012-03-04 13:18:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1325
részletes recept
Mexikói gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:

3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg sampion gomba

5 dkg dió
1 cs. zöldség zöld
2 dl f
őzőtejszín
, bors, chili pehely ízlés szerint 

 

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 


 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, rátesszük az apróra darált hagymát, megdinszteljük, majd az összevágott gombával tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a dúrvára vágott diót, megszórjuk a f
űszerekkel, és felöntjük kb. 1/2 liter vízzel, lassú hőfokon főzzük, majd a főzőtejszínt hozzáadjuk.
És a végén hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*