3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg sampion gomba
5 dkg dió
1 cs. zöldség zöld
2 dl főzőtejszín
só, bors, chili pehely ízlés szerint
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A vajat felolvasztjuk, rátesszük az apróra darált hagymát, megdinszteljük, majd az összevágott gombával tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a dúrvára vágott diót, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük kb. 1/2 liter vízzel, lassú hőfokon főzzük, majd a főzőtejszínt hozzáadjuk.
És a végén hozzáadjuk az összevágott petrezselymet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.