4 db kicsontozott csirkemell
1 hagyma apróra vágva
225ml tejszín
125gr reszelt /cheddar/ sajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál őrölt bors
1/2 teáskanál só
400 gr paradicsomüré
125 ml víz
1 evőkanál csilipor
5 evőkanál apróra vágott zöld paprika
1 gerezd fokhagyma-aprítva
85 gr reszelt/cheddar/ sajt
8 tortillalap
300 gr salsa mártás
A csirkedarabokat közepes lángon-tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk-mindkét oldalát,/ nem kell, hogy átsüljön/ majd apró kockákra vágjuk, visszatesszük a serpenyőbe.Adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a tejszínt, a 125gr sajtot, petrezselymet, oregánót, sót, borsot.Keverjük össze, hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.Keverjük hozzá a paradicsompürét, vizet, csiliport, zöldpaprikát.A 8 tortillalapon elosztjuk a tölteléket, majd a tortillák két szélét összehajtjuk, nagy tepsibe helyezzük.Öntsük rá a tortillákra a salsa mártást, és szórjuk rá a sajtot.Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, 10 percig állni hagyjuk.Zöld petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.