1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
étolaj
1 kg csirkemell filé
2.5dl paradicsomlé
só
bors
oregano
csili
mexikói fűszerkeverék
1doboz kukorica konzerv
10 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
1bögre rizs
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
A csirkemellet felöntjük a paradicsomszósszal, sóval, borssal meghintjük, oregánóval,fűszerkeverékkel és csilivel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús félig megpuhult hozzáöntjük a kukoricát,répát és a borsót és készre főzzük.
A rizst kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, vagy leveskockával és fedő alatt addig főzzük, míg a víz elpárolog és a rizs megpuhul. A csirkemellel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.