· 1 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 50dkg darált pulykahús( sertés vagy más hús is megfelel )
· 1 hámozott paradicsom vagy konzerv
· 2 doboz vörösbab konzerv
· 1 doboz kukorica konzerv
· 2 nyomat ketchup
· 1 nyomat piros arany
· 1 tk só
· 1 tk őrölt piros paprika
· 1 kk chili
· 1 kk oregáno
· 3 evk olaj
· Mexikói chilis bab Rafinéria ízesítő
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörösbab és kukorica konzervet (mert fémes íze van a levének) és az egészet jól összeforraljuk.Ezután óvatosan még belekeverek egy Mexikói chilis bab Rafinéria ízesítőt .
Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal.
Tésztát főzünk hozzá legalább is így is nagyon szeretjük .Másik kedvelt verziónk a pirítós kenyérre rakva reszelt sajttal megszórva .
Jó étvágyat .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.