40dkg pulyka apróhús,
1 nagy fej hagyma
konzerv vörös bab
1 nagy sárgarépa
20dkg kukorica/vagy mexicói keverék/
1 evkanál zsír vagy olaj
15dkg füstölt sonka/ez el is maradhat/
só,bors,chili paprika
1 nagy gerezd fokhagyma
2 evkanál chiliszósz
1,5dl víz
Köretnek babos rizs.
20-25dkg rizs
1 ev.k. vöröshagyma és 1 ev.k. vörösbab.
fél dl olaj
A zsíradékon kisütöm az apróravágott sonkát,rádobom a szeletelt hagymát és megdinsztelem,majd hozzáadom a felkockázott sárgarépát és a kockára vágott pulykahúst,amit előzöleg besóztam és örölt borssal behintettem.A hús kifehéredéséig sütöm rajta,majd öntök alá vizet,belenyomom a fokhagymát és puhára párolom.Majd hozzáadom a mexicói keveréket és a leszűrt vörösbabot.5 perc főzés után savanyú uborkát 2-3 db-ot apró kockára vágok és hozzádobom.Keverek rajta egyet és lekapcsolom a tűzhelyet.
Köretként babos rizst adok hozzá.
A rizst a szokott módon el kezdem piritani,rádobok felaprított 1 ev.k.vöröshagymát és egy púpos ev.kanál lecsöpögtetett vörösbabot.Felöntöm,letakarom és puhára fözöm.Vágott petrezselyemmel diszítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.