15DKG darált mogyoró
6 tojás
3 evőkanál xilit
3-4 kanál étcsokoládé reszelék(vagy akinek módjában áll ajánlom a pörkölt kakaó babot.)
félcsomag foszfát mentes sütőpor
Krém.
10 dkg málna
2dl zabtejszín
2 evőkanál xilit
2 evőkanál keményítő
fehérkrém
2 dl zabtej
2 evőkanál rizsliszt
kevés vanília
2 evőkanál xilit
kevés kókusz zsír
A tojásfehérjéket szét választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Köben kanalankánt hozzáadjuk a xilitet, majd következik a tojássárgája, majd legvégül hozzáadjuk a sütőporral elkevert darált mogyorót.. A tésztát ketté osztjuk. Az egyik fele megmarad a világos tésztának, a másik feléhez hozzá keverjük az étcsokoládét vagy a kakaóbabot . Kókusz zsírral kikent őzgerinc formába öntjük , külön a fehér külön a barna tésztát. és előmelegített sütőbe sütjük. Mikor megsült hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. Közbem elkészítjük a krémet.
A málankrémnél és fagyasztottat használtam ezért egy kicsit felmelegítettem majd leturmixoltam. Hozzákevertem a tejszínt, a 2evőkanál xilitet, és a 2 evőkanál keményítőt.
A fehérkrémnél 2 dl zabtejet elkeverem a rizsliszttel és felfőzőm sűrű krémmé. Majd hozzáadom a xilitet és vaníliát. Végén kevés kókusz zsírt adok hozzá.
A krémet a következőképpen töltjük a tésztára. A világos szeletekre kerül a málnakrém a barna tésztára kerül a fehér krém. Mikor a szeleteket összeragasztottuk csokimázzal bevonjuk és másnap szeleteljük. Tálalásnál a szeleteket srégen vágjuk hogy a szeleteken látszodjon a tészta és a krém mindkét színe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.