Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Méteres kalács

felvitel dátuma: 2014-04-20 21:20:44       mai nézettség: 3       nézettség: 2845
részletes recept
Méteres kalács
Hozzávalók 6 személyre:

Méteres kalács

 

 

Tészta:

6 tojás,

40 dkg porcukor,

1 dl + 2 evőkanál étolaj,

1 dl meleg víz,

35 dkg liszt,

½ csomag sütőpor,

3 kávés kanál kakaó por,                        

 

 

 

 Krém:

2 csomag puncs puding por,

5 dl tej,

20 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

3-4 evőkanál rum,

 

Máz:

20 dkg étcsokoládé,

2 evőkanál olaj,

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral, az 1 dl étolajjal, a meleg vízzel, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és ezzel szintén jól kikeverjük, majd a tojások habbá vert fehérjét. A massza felét, vajazott lisztezett őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 2 evőkanál olajat és 3 kávéskanál kakaót teszünk. Ezt is őzgerinc formába tesszük és megsütjük. Ha kisült a formából óvatosan kiborítjuk, de csak akkor szeleteljük fel ha már teljesen kihűlt.

A margarint és a cukrot a rummal habosra keverjük, a pudingokat a tejjel sűrű krémmé főzzük, teljesen kihűtjük majd a margarinos krémmel jól összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tészta szeleteket, felváltva egy sima, egy kakaós. A mázhoz a csokoládét pici vízzel felolvasztjuk szép simára, belekeverjük az olajat és bevonjuk vele a süteményt. A máz hamar köt nem árt igyekezni. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd kicsit sréhen szeleteljük, hogy a „csíkok” szépen érvényesüljenek.

 

 



 

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*