Méteres kalács
Tészta: 6 tojás, 40 dkg porcukor, 1 dl + 2 evőkanál étolaj, 1 dl meleg víz, 35 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 3 kávés kanál kakaó por, |
|
Krém:
2 csomag puncs puding por,
5 dl tej,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3-4 evőkanál rum,
Máz:
20 dkg étcsokoládé,
2 evőkanál olaj,
A tojások sárgáját a porcukorral, az 1 dl étolajjal, a meleg vízzel, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és ezzel szintén jól kikeverjük, majd a tojások habbá vert fehérjét. A massza felét, vajazott lisztezett őzgerinc formába öntjük, a másik feléhez 2 evőkanál olajat és 3 kávéskanál kakaót teszünk. Ezt is őzgerinc formába tesszük és megsütjük. Ha kisült a formából óvatosan kiborítjuk, de csak akkor szeleteljük fel ha már teljesen kihűlt.
A margarint és a cukrot a rummal habosra keverjük, a pudingokat a tejjel sűrű krémmé főzzük, teljesen kihűtjük majd a margarinos krémmel jól összekeverjük. Ezzel töltjük meg a tészta szeleteket, felváltva egy sima, egy kakaós. A mázhoz a csokoládét pici vízzel felolvasztjuk szép simára, belekeverjük az olajat és bevonjuk vele a süteményt. A máz hamar köt nem árt igyekezni. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd kicsit sréhen szeleteljük, hogy a „csíkok” szépen érvényesüljenek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.