8 tojás,52 dkg porcukor,2 dl víz,2 dl olaj,1,5 cs. sütőpor,52 dkg liszt,2 púpozott evőkanál kakaópor
A forma kikenéséhez:4-5 dkg vaj,4 evőkanál liszt
A krémhez:2 cs. főzni való,puncsízű pudingpor,7,5 dl tej,5 evőkanál cukor,30 dkg vaj,30 dkg porcukor,3 evőkanál rum
A tetejére:30 dkg étcsokoládé,4 evőkanál olaj
A tojássárgákat a porcukorral,majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki.A sütőport szórd a lisztbe,majd az egészet add az előzőekhez.A masszát oszd kétfelé,az egyikbe keverj kakaóport.A tojásfehérjét verd habbá,majd egyenlően forgasd a kétféle masszába.
Két,egyenként kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kenj ki vajjal,lisztezd be és töltsd bele a kétféle masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg.Rácsra borítva hagyd hűlni,majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre,s ujjnyi vastagon szeleteld fel.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé.A vajat a porcukorral keverd habosra,apránként add hozzá a kihűlt pudingot,ízesítsd rummal.A krémmel kend meg a tésztaszeleteket és felváltva-egy világosat,egy sötétet-tapassz egymáshoz.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg,dolgozd el az olajjal és vond be vele a méteres kalácsot.Ferdén szeleteld fel!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.