Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Méteres kalács

felvitel dátuma: 2012-02-07 15:27:01       mai nézettség: 1       nézettség: 910
részletes recept
Méteres kalács
Hozzávalók 4 személyre:

8 tojás,52 dkg porcukor,2 dl víz,2 dl olaj,1,5 cs. sütőpor,52 dkg liszt,2 púpozott evőkanál kakaópor

A forma kikenéséhez:4-5 dkg vaj,4 evőkanál liszt

A krémhez:2 cs. főzni való,puncsízű pudingpor,7,5 dl tej,5 evőkanál cukor,30 dkg vaj,30 dkg porcukor,3 evőkanál rum

A tetejére:30 dkg étcsokoládé,4 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral,majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki.A sütőport szórd a lisztbe,majd az egészet add az előzőekhez.A masszát oszd kétfelé,az egyikbe keverj kakaóport.A tojásfehérjét verd habbá,majd egyenlően forgasd a kétféle masszába.

Két,egyenként kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kenj ki vajjal,lisztezd be és töltsd bele a kétféle masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg.Rácsra borítva hagyd hűlni,majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre,s ujjnyi vastagon szeleteld fel.

A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé.A vajat a porcukorral keverd habosra,apránként add hozzá a kihűlt pudingot,ízesítsd rummal.A krémmel kend meg a tésztaszeleteket és felváltva-egy világosat,egy sötétet-tapassz egymáshoz.

A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg,dolgozd el az olajjal és vond be vele a méteres kalácsot.Ferdén szeleteld fel!

Szakács: Livcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*