Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Méteres kalács

felvitel dátuma: 2011-11-17 07:54:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1251
részletes recept
Méteres kalács
Hozzávalók 8 személyre:

 

26 dkg liszt

20 dkg p.cukor

4 tojás

1 dl étolaj

1,5 dl langyos víz

2 ek kakaó

 1 sötőpor

Krém:

2,5 dl tej 2x

1 puncs

1 vanília puding

16 dkg p.cukor

15 dkg ráma

Csoki:

2 ek tej

10 dkg ráma

10 dkg p.cukor

1 csokipuding

2 ek kakaó

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a masszát.

A masszát 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót keverünk. Vajazott lisztezett őzgerincbe sütjük.

Krém:

Külön -külön 2,5 dl tejbe megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat  vaníliáscukorral a puncsot rummal erősítjük

A vajat a cukorral habosra keverjük, megfelezzük és a pudingokkal habosra keverjük.

A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva megkenjük a krémekkel ( egy barna egy fehér) tetejére csokit öntünk.

Csoki:

Gőz fölött 2 ek tejben megolvaszjuk a vajat

A cukrot pudingot kakaót összekeverjük és az olvasztott vajhoz öntjük. Simára keverjük  és csak addig tarjuk gőzőn, míg a cukor elolvad.

Ez a massza  sűrű lesz, de így nem szivja magába a tészta. Ha nagyon sűrű pici tejjel lehet higítani.

( Én mindenre ezt a csokit teszem, nekem nagyon bevált!)

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*