26 dkg liszt
20 dkg p.cukor
4 tojás
1 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
2 ek kakaó
1 sötőpor
Krém:
2,5 dl tej 2x
1 puncs
1 vanília puding
16 dkg p.cukor
15 dkg ráma
Csoki:
2 ek tej
10 dkg ráma
10 dkg p.cukor
1 csokipuding
2 ek kakaó
20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a masszát.
A masszát 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót keverünk. Vajazott lisztezett őzgerincbe sütjük.
Krém:
Külön -külön 2,5 dl tejbe megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliáscukorral a puncsot rummal erősítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, megfelezzük és a pudingokkal habosra keverjük.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva megkenjük a krémekkel ( egy barna egy fehér) tetejére csokit öntünk.
Csoki:
Gőz fölött 2 ek tejben megolvaszjuk a vajat
A cukrot pudingot kakaót összekeverjük és az olvasztott vajhoz öntjük. Simára keverjük és csak addig tarjuk gőzőn, míg a cukor elolvad.
Ez a massza sűrű lesz, de így nem szivja magába a tészta. Ha nagyon sűrű pici tejjel lehet higítani.
( Én mindenre ezt a csokit teszem, nekem nagyon bevált!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.