v4 db tojás
26 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
26 dkg rétesliszt
3/4 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg
20 dkg porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé
2 kávéskanál étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert 4 db tojás
26 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
26 dkg rétesliszt
3/4 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg
20 dkg porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé
2 kávéskanál étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. A krémhez használhatunk másfajta pudingot is pl. puncsízűt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.