Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Méteres kalács

felvitel dátuma: 2011-08-03 10:46:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1001
részletes recept
Méteres kalács
Hozzávalók 1 személyre:

v4 db tojás
26 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
26 dkg rétesliszt
3/4 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg
20 dkg porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé
2 kávéskanál étolaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert 4 db tojás
26 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
26 dkg rétesliszt
3/4 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg
20 dkg porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé
2 kávéskanál étolaj


 

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. A krémhez használhatunk másfajta pudingot is pl. puncsízűt.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*