Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Metélőhagymás burgonyás pogácsa

felvitel dátuma: 2015-03-28 16:40:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1769
részletes recept
Metélőhagymás burgonyás pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:

·         1 dl tej

·         2,5 dkg élesztő

·         1 csipet cukor

·         1 evőkanál liszt

·         35 dkg burgonya

·         1 dl tejföl

·         15 dkg margarin

·         50 dkg liszt

·         1 db tojás

·         1 csapott evőkanál só

·         1 db tojássárgája a kenéshez

·         2 marék friss vagy szárított metélő hagyma

·         liszt a nyújtáshoz

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük a levét, és áttörjük. A margarint és a tejfölt belekeverjük a burgonyába, és langyosan a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Lágy tapintású, nem túl kemény tésztát készítsünk.Végül a friss metélő hagymát is beleaprítjuk .

Meleg helyen 40 percig kelesztjük a tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, néhányszor hajtsuk össze, és a végén nyújtsuk 2 cm vastagra. Szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat. Tetejüket kenjük meg tojás sárgával, és kelesszük még 20 percig. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sül.

Levesekhez de önállóan is nagyon finom .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*