Tortalaphoz:
6 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 14 dkg liszt, 1 csomag bourbon vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, 14 dkg kristálycukor
24 cm-es tortaforma ( kapcsos )-kivajazva, belisztezve
Krém:
2 csomag pudingpor, lehetőleg étcsokoládés, 0,5 liter tej, 8 evőkanál cukor, 25 dkg rama
Mentalevelek, illetve a képen látható torta fedőlapja-készen vehető mintás ostyalap ( Bevonható a torta tetszőlegesen csokimázzal , illetve krémmel :-))
A tojássárgákat a cukorral elkezdjük keverni , majd hozzáadagoljuk a kakaóport, a lisztet , a sütőport, és simára kavarjuk.
A tojásfehérjéket a bourbon vaniliával kemény habbá dolgozzuk, és összevegyítjük a lisztes masszával.
Kisütjük a tortalapot előmelegített sütőben.
A pudingport megfőzzük, amint kihűlt összekeverjük a ramaval.
3 lapot vágunk, ha a tortalap kihűlt. Megtöltjük a krémmel, az ostyát ráhelyezzük a tortalap tetejére, vékonyan kenünk alá krémet, úgy helyezzük rá, és egy kis szintelen tortazselével leöntjük. Kedvünkre dekorálgatjuk a friss mentalevelekkel.
Jó sütögetést :-)
Ezt a tortát a kislányom szülinapjára sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.