Piskótához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál szitált liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
2 csomag vaníliás puding
5 dl tej
5 dl növényi tejszín
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
1 dl Mentaszörp
1-1 tábla fehér- és étcsokoládé
Piskóta:
a tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk pici sóval. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a fehérje habjába forgatjuk. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, majd óvatosan a tojásmasszába forgatjuk. A kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Krém:
A pudingot néhány kanál tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a Menta szörpöt, cukrot, vaníliás cukrot, zselatint és krémmé főzzük. A krémet még forrón elfelezzük, egyik felébe a fehér-. másik felébe az étcsokoládét belekeverjük. A tejszínt felverjük és elfelezve a kihűlt csokoládés krémekhez adjuk.
A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, majd a sötét krémet sprál alakban nyomózsákban a lapra visszük kb 2 cm-es hézagot hagyma. A hézagokat a világos csokoládékrémmel töltjük fel.
Mindkét krémből 4-5 evőkanálnyit hagyjunk meg a díszítéshez. A torta oldalát, tetejét is kenjük be a maradék krémmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.