Nagyon finom,és nagyon szép,jo kiados,a gyerekek imádjak <3
6 db tojás
6 evökanál kristálycukor
1 tasak vaníliacukor
12 dkg lisztet
fél csomag sütőpor
pekándió pár szem
krém:
2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
25 dkg teavaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg durvára tördelt mogyorót vagy diót
35 dkg magozott meggy
10 dkg mazsola
1 dl rum
6 tojássárgáját habosra keverünk 6 evökanál kristálycukorral és egy vaníliáscukorral.
12 dkg lisztet egy tálba szitálunk és elkeverünk fél csomag sütöporral.
A tojások fehérjéböl kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a kemény tojásfehérjét, majd következik a maradék liszt.
Óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a hab össze ne törjön. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és 200 C fokra elömelegített sütöben megsütjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, majd nedves konyharuhába feltekerve hagyjuk kihülni.
A krémhez a 2 dl tejet , 10 dkg porcukorral és 10 dkg kakaóporral folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd kihütjük. Ezután kikeverünk 25 dkg teavajat és a kihült kakaós masszával jól összemixeljük.
Egy kis lábasban 10 dkg kristálycukrot teljesen felolvasztunk, karamellizálunk és ezután hozzáadunk 10 dkg durvára tördelt mogyorót vagy diót. A forró grillázst kivajazott tányérra, vagy deszkára öntjük, majd ha kihült , apróra tördeljük. A kakaókrémet elkeverjük a grillázzsal, 35 dkg magozott meggyel és 10 dkg rumban áztatott mazsolával.
A krémet elsimítjuk a piskótán, majd feltekerjük és hütöben hülni, dermedni hagyjuk.
Ezután megszórjuk vaníliásporcukorral ,ujjnyi vastagra szeleteljük és egy pekándióval díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.