50 dkg csírkemáj (én a szivét is hozzáteszem)
2-3 evőkanál olivaolaj (lehet étolaj is)
2 gerezd fokhagyma
1 piros csilipaprika (én itt sima zőld csípőspaprikát használtam)
1 tyúkhúsleveskocka
1 evőkanálnyi(2-3 dkg) vaj
2 evőkanál vörösborecet (ízlés szerint,lehet kevesebb is)
só,bors ízlés szerint
fél csokor petrezselyemzöld
A májat megtisztítjuk,ha nagyok kettévágjuk.
Mivel én a szivét is beleteszem,azt felkarikázom.
Az olajat egy nagy serpenyőbemegforrósítom,majd rádobom a májat,szívvel együtt és 2-3 perc alatt megpirítom.
A vékony szeletekre vágott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát hozzáadom,sózom,borsozom,majd 2-3 percig pirítom.(A sóval vigyázzunk,mert a leveskocka is sós!)Rámorzsolom a leveskockát,kb 1 dl vizet öntök rá, a borecettel kellemes pikánsra ízesítem,és úgy 4-5 percig párolom.
A tűzről levéve,beleteszem a vajat,az apróra vágott petrezselymet.
Köretnek főttésztát szoktam,de jó zöldkörettel,vagy kenyérrel is.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.