Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mennyei csírkemáj

felvitel dátuma: 2011-07-06 16:34:15       mai nézettség: 2       nézettség: 2090
részletes recept
Mennyei csírkemáj
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csírkemáj (én a szivét is hozzáteszem)

2-3 evőkanál olivaolaj (lehet étolaj is)

2 gerezd fokhagyma

1 piros csilipaprika (én itt sima zőld csípőspaprikát használtam)

1 tyúkhúsleveskocka

1 evőkanálnyi(2-3 dkg) vaj

2 evőkanál vörösborecet (ízlés szerint,lehet kevesebb is)

,bors ízlés szerint

fél csokor petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A májat megtisztítjuk,ha nagyok kettévágjuk.
Mivel én a szivét is beleteszem,azt felkarikázom.
Az olajat egy nagy serpenyőbemegforrósítom,majd rádobom a májat,szívvel együtt és 2-3 perc alatt megpirítom.
A vékony szeletekre vágott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát hozzáadom,sózom,borsozom,majd 2-3 percig pirítom.(A sóval vigyázzunk,mert a leveskocka is sós!)Rámorzsolom a leveskockát,kb 1 dl vizet öntök , a borecettel kellemes pikánsra ízesítem,és úgy 4-5 percig párolom.
A tűzről levéve,beleteszem a vajat,az apróra vágott petrezselymet.

Köretnek főttésztát szoktam,de zöldkörettel,vagy kenyérrel is.

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*