- 50 dkg csirkecomb filé
- 10 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1,5 dl vörösbor
- 1 ek ketchup
- 1,5 dl tejszín
- só, bors
Az étel elkészítésének a lényege, hogy egyetlen AMC Premium System edényt használok, a 2,5 l-es, 24 cm-est.
Minden hozzávalót előkészítek, Megmosom a csirkecombokat, kicsontozom, lebőrözöm, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem, a hagymát, fokhagymát tisztítom, géppel pépesítem.
A bacon szeleteket keresztben kettévágom és minden fél bacon-be 1-1 aszalt szilvát tekerek.
Előmelegítem a 2,5 l-es alapelemet, a csirkecombokat minden oldalukon jól átpirítom, majd egyik oldalukat megszórom sóval, borssal és kb. 2 percre ráteszem a fedőt. Utána a megsült, megpuhult combokat tányérra szedem és félreteszem. Az edényből a képződött szaftot kis tálkába öntöm.
Ugyanebben az edényben szép pirosra pirítom a baconba tekert aszaltszilvákat, majd kiszedem és tálalásig félreteszem.
A serpenyőben visszamarad szafton kissé átfuttatom a vöröshagyma és fokhagyma keverékét, rádobom a lereszelt sárgarépát, pár percig kevergetve pirítom, majd felengedem a csirke leöntött szaftjával. Hozzáadom a vörösbort, a ketchupot, a tejszínt, majd visszarakom bele a csirkecombokat. Kicsit összerottyantom és párolt rizzsel tálalom úgy, hogy mellé rakom a baconben sült aszalt szilvákat is.
Egyszerű, könnyű és nagyon finom, mint minden AMC-ben készült étel!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.