Hozzávalók:
1 kg meggy
25 dkg cukor
1 ánizs
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
egy citrom leve
2 ek. liszt és 1 zacskó vaníliás pudingpor
2,5 dl tejföl
1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot,fűszereket, citromlevet, csipet sót, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet elvegyítjük a pudingporral és a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (kb. 3 perc).
Tanácsok:
Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, akkor ne adjunk pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá.
Hűtve a legfinomabb
a fűszerek Toldi fűszer termékek
www.toldifuszer.hu
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.