Hozzávalók:
5kg kimagozott meggy, 2-2,5kg cukor, tartósító Nátrium-Benzoát,2 teáskanál és citromsav 1 teáskanál
Elkészítés:
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, és ha időnk van töbször meg kevergetjü,hogy a cukor jól elolvadjon. .Másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük. A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés levet öntünk rá, majd lezárjuk, és a helyére tesszük. Télen süteményekhez használjuk fel.
Tipp: minden kiló meggyre 50dkg cukrot számítunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.