Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Meggyszőrp

felvitel dátuma: 2011-06-30 20:34:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1498
részletes recept
Meggyszőrp
Hozzávalók 1 személyre:

2,6 kg magvas meggy
kávéskanál szalicil
2 kg kristály cukor
1 kávéskanál citromsav
1 l víz.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A meggyet kb 1 órára beáztattam vizbe, majd jól megmostam és magvazo géppel kimagvaztam, a kezemmel jól öszenyomkodtam, tettem bele egy kávés kanál vizben föloldott citromsavat és 1 l vízet, letakartam és szoba hőmérsékleten 3 napig hagytam álni.
Majd agy sűrű függöny darabon átszürtem és kinyomkodtam a meggy darabokat zacsiba tettem és a hűtöbe raktam  ( lesz sütibe) a levét fölraktam 2 kg kristály cukorral föni 30 percig majd a végén beleraktam a szalicilt, forrón üvegekbe töltöttem, majd 1 napra pokrócba csavartam. Nagyon finom szőrpi lett!

Szakács: Rencsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Haspók 2011 július 1

Ó,gyerekkorom egyik kedvenc íze!!!:)

0/10 Elekes Mária 2011 július 1

Vizet nem teszek a meggyszörpbe,és így igazán finom,és a színe nagyon sötét meggyszínű lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*