Ó,gyerekkorom egyik kedvenc íze!!!:)
2,6 kg magvas meggy
kávéskanál szalicil
2 kg kristály cukor
1 kávéskanál citromsav
1 l víz.
A meggyet kb 1 órára beáztattam vizbe, majd jól megmostam és magvazo géppel kimagvaztam, a kezemmel jól öszenyomkodtam, tettem bele egy kávés kanál vizben föloldott citromsavat és 1 l vízet, letakartam és szoba hőmérsékleten 3 napig hagytam álni.
Majd agy sűrű függöny darabon átszürtem és kinyomkodtam a meggy darabokat zacsiba tettem és a hűtöbe raktam (jó lesz sütibe) a levét fölraktam 2 kg kristály cukorral föni 30 percig majd a végén beleraktam a szalicilt, forrón üvegekbe töltöttem, majd 1 napra pokrócba csavartam. Nagyon finom szőrpi lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.