Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Meggymártás

felvitel dátuma: 2013-06-29 21:16:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1230
részletes recept
Meggymártás
Hozzávalók 1 személyre:

Meggy ( 1 kg friss vagy  2 üveg befőtt)

Cukor

Tej habaráshoz

Tejföl 1 nagy pohár

Liszt habaráshoz

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A meggyet kimagozom és felteszem főni úgy, hogy két ujjnyira ellepje a víz. Teszünk bele cukrot ízlés szerint. Amíg a meggy addig elkészítjük a tejfölös habarást:  Kevés tejben elkeverünk 3-4 púpos evőkanál lisztet csomó mentesre és utána hozzákeverünk egy nagy pohár tejfölt: Ha a meggy megpuhult akkor félre húzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölös habarást és miután jól elkevertük visszahelyezzük a tűzre és kb 5 percig gyenge lángon kiforralom amíg besűrűsödik és ha kell utána ízesítem még cukorral.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*