Meggy ( 1 kg friss vagy 2 üveg befőtt)
Cukor
Tej habaráshoz
Tejföl 1 nagy pohár
Liszt habaráshoz
A meggyet kimagozom és felteszem főni úgy, hogy két ujjnyira ellepje a víz. Teszünk bele cukrot ízlés szerint. Amíg a meggy fő addig elkészítjük a tejfölös habarást: Kevés tejben elkeverünk 3-4 púpos evőkanál lisztet csomó mentesre és utána hozzákeverünk egy nagy pohár tejfölt: Ha a meggy megpuhult akkor félre húzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölös habarást és miután jól elkevertük visszahelyezzük a tűzre és kb 5 percig gyenge lángon kiforralom amíg besűrűsödik és ha kell utána ízesítem még cukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.