Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » meggyhab

felvitel dátuma: 2012-06-13 01:23:56       mai nézettség: 1       nézettség: 14807
részletes recept
meggyhab
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

Hozzávalók

10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor

Elkészítés
A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.
Készíthető eperből, s.barackból, ribizliből, szilvából is stb.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Katona Józsefné 2012 június 13

Ez egy gyors, igen laktató édesség, gyermekkorom óta készítjük, a málna kimaradt, pedig azzal is finom!

0/10 Anyika 2012 június 14

Így igaz, kimaradt, de a stb.-be benne van! Köszönöm! :-)

10/10 Minden Ami Sajt 2014 július 19

Fantasztikus! Nekem kimaradt a gyerekkoromból, de az én gyerekeimnek már nem fog!

0/10 muterka 2014 július 26

köszi Minden Ami Sajt! Nekem is gyerekkori kedvenc a nagyim csinálta nekünk nyaranta és már az én gyermekeinek is többször készítettem. Igazi gyerek és felnőtt csemege! :)

4/10 Robi 2015 június 24

Mi csak 10 dkg cukorral készítettük el de még így is ehetetlenül édes. Elég lenne 3 dkg, bár nem tudom hogy befolyásolja az álagát. Azért köszi, finom.

8/10 Szabó Ibolya 2015 július 5

Gyermekkorom régi emléke fincsi!!!!!

0/10 gábor70 2016 június 3

A mennyiségeket elfelejtettem de most már beugrott.Gyermekkori szép emlék.Köszi

1/10 palani 2016 június 21

sajnos későn olvastam el a hozzászólásokat. ez ehetetlen, olyan tömény cukorszirup az egész, hogy borzalmas, elcsesztem 30 dkg meggyet meg 2 tojást, mehet a kukába jó lenne ha olyan receptek lennének felrakva ami ehető!

0/10 rabbetti 2016 június 27

Én csak azt nem értem, hogy hova lesznek belőle a meggydarabok? Ha elkezdem verni (kézi!) habverővel a tojásos, cukros meggyet, abból nem lesz ilyen homogén hab, nem?! Egyébként én meggyes süti tetejére szánom, mert magában szerintem is rettenetesen tömény lehet!

0/10 Náti 2018 március 14

Apukám úgy készítette ezt a habot, hogy egy bögre (2,5 dl) kimagozott meggyhez adott egy bögre cukrot, és egy tojásfehérjét. Ő pótkávéból főzött puding tetejére tette, és nagyon finom volt! Egyébként magában sem olyan rettentő édes...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*