Ez egy gyors, igen laktató édesség, gyermekkorom óta készítjük, a málna kimaradt, pedig azzal is finom!
Hozzávalók
10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
Hozzávalók
10-15 dkg meggy
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
Elkészítés
A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.
Készíthető eperből, s.barackból, ribizliből, szilvából is stb.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése
Ez egy gyors, igen laktató édesség, gyermekkorom óta készítjük, a málna kimaradt, pedig azzal is finom!
Így igaz, kimaradt, de a stb.-be benne van! Köszönöm! :-)
Fantasztikus! Nekem kimaradt a gyerekkoromból, de az én gyerekeimnek már nem fog!
köszi Minden Ami Sajt! Nekem is gyerekkori kedvenc a nagyim csinálta nekünk nyaranta és már az én gyermekeinek is többször készítettem. Igazi gyerek és felnőtt csemege! :)
Mi csak 10 dkg cukorral készítettük el de még így is ehetetlenül édes. Elég lenne 3 dkg, bár nem tudom hogy befolyásolja az álagát. Azért köszi, finom.
Gyermekkorom régi emléke fincsi!!!!!
A mennyiségeket elfelejtettem de most már beugrott.Gyermekkori szép emlék.Köszi
sajnos későn olvastam el a hozzászólásokat. ez ehetetlen, olyan tömény cukorszirup az egész, hogy borzalmas, elcsesztem 30 dkg meggyet meg 2 tojást, mehet a kukába jó lenne ha olyan receptek lennének felrakva ami ehető!
Én csak azt nem értem, hogy hova lesznek belőle a meggydarabok? Ha elkezdem verni (kézi!) habverővel a tojásos, cukros meggyet, abból nem lesz ilyen homogén hab, nem?! Egyébként én meggyes süti tetejére szánom, mert magában szerintem is rettenetesen tömény lehet!
Apukám úgy készítette ezt a habot, hogy egy bögre (2,5 dl) kimagozott meggyhez adott egy bögre cukrot, és egy tojásfehérjét. Ő pótkávéból főzött puding tetejére tette, és nagyon finom volt! Egyébként magában sem olyan rettentő édes...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.