Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Meggyfagylalt - csokisan

felvitel dátuma: 2011-06-22 20:41:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1679
részletes recept
Meggyfagylalt - csokisan
Hozzávalók 3 személyre:
  • 15 dkg magozott meggybefőtt
  • 10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 1/2 evőkanál étk. keményítő (főzhető pudingpor)
  • 2 dl meggybefőtt lé
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg reszelt étcsokoládé (ízlés szerint v. elhagyható)
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A magozott, leszűrt meggyet bot-mixerrel pépesítjük, és belekeverjük az étkezési keményítőt.

A meggybefőtt levében a cukrot – kis lángon – elolvasztjuk, a meggy-mixet beletesszük és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük (híg puding állag). Levesszük, és jól kihűtjük.
A tejszínből habot verünk és a meggyes anyagba forgatjuk.

Fagylaltgépbe öntjük, mikor majdnem kész, a reszelt étcsokoládét is hozzáöntjük, és a kívánt állagra elkészítjük a fagylaltot. (10-12 gombóc) - Mélyhűtőbe tesszük.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zsuzsa 2011 június 22

Jaj, ne már, most eszembe juttattad a fagyit! Nekem ilyen kell! De ha nincs fagyigépem, akkor hogy csináljam?

0/10 Zia50 2011 június 22

Odáig elkészíted, hogy beleforgatod a habot. Robotgéppel átkevered, utána beteszed egy dobozba, be a mélyhűtőbe. Egy-két óránként robotgéppel átdolgozod, 3-4 alkalommal. Nem olyan veszélyes, megéri (eddig én is így csináltam).

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*