Jaj, ne már, most eszembe juttattad a fagyit! Nekem ilyen kell! De ha nincs fagyigépem, akkor hogy csináljam?
A magozott, leszűrt meggyet bot-mixerrel pépesítjük, és belekeverjük az étkezési keményítőt.
A meggybefőtt levében a cukrot – kis lángon – elolvasztjuk, a meggy-mixet beletesszük és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük (híg puding állag). Levesszük, és jól kihűtjük.
A tejszínből habot verünk és a meggyes anyagba forgatjuk.
Fagylaltgépbe öntjük, mikor majdnem kész, a reszelt étcsokoládét is hozzáöntjük, és a kívánt állagra elkészítjük a fagylaltot. (10-12 gombóc) - Mélyhűtőbe tesszük.
(Saját recept)
Jaj, ne már, most eszembe juttattad a fagyit! Nekem ilyen kell! De ha nincs fagyigépem, akkor hogy csináljam?
Odáig elkészíted, hogy beleforgatod a habot. Robotgéppel átkevered, utána beteszed egy dobozba, be a mélyhűtőbe. Egy-két óránként robotgéppel átdolgozod, 3-4 alkalommal. Nem olyan veszélyes, megéri (eddig én is így csináltam).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.