ez biztos finom
Hozzávalók
100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g kristálycukor
4 db tojás
150 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
300 g krémes túró
1 csomag vaníliacukor
400 g fagyasztott meggy
csipet só
ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk.
2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a vaníliacukrot. Végül beledolgozzuk a felolvasztott csokoládét és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet addig dolgozzuk, amíg szépen, egységes masszává nem áll össze.
Az elkészült tészta 1/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. Én kisebb tepsit használtam. Ha nagyobb tepsiben szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókat érdemes megduplázni.
A túrót 2 tojással és a maradék cukorral krémesre dolgozzuk. Rávisszük a csokoládés tésztára és rászórjuk a meggy felét. A meggyet ízlés szerint cukrozhatjuk. Erre kerül a csokoládés tészta következő 1/3 része, a maradék meggy, végül befedjük a maradék tésztával. A tészta felületén késsel vagy villával tetszés szerinti mintákat készítünk.
A süteményt 180 fokon 40-50 percig sütjük. Most dupla adagot csináltam, túróból legközelebb 90 dkg teszek bele. Csak 50 dkg volt itthon de nagyon finom lett így is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.