Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Meggyes-reszelt túrós

felvitel dátuma: 2015-08-01 15:28:28       mai nézettség: 1       nézettség: 834
részletes recept
Meggyes-reszelt túrós
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg finomliszt, 15 dkg ráma

7,5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 ek kakaó

1 tojás

1 csomag sütőpor

Töltelék:

0,5 kg ricotta, vagy sima túró

1 ek tejföl

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Egy tálba rakjuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felkockázott margarint. Tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal. Ezután hozzáütjük a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy a tészta könnyebben összeálljon. Az így elkészült alapot legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.

A töltelékhez a túrót a cukrokat, a tejfölt és a két tojást, reszelt a citrom héját és hozzárakjuk a meggyet is. Alaposan összekeverjük.

A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy kisebb, kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Az alját hegyes villával kiszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrótölteléket. Ezután a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük a töltelék tetejére. Előmelegítet sütőbe 170 fokon sütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*