Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg finomliszt, 15 dkg ráma
7,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek kakaó
1 tojás
1 csomag sütőpor
Töltelék:
0,5 kg ricotta, vagy sima túró
1 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
Elkészítése:
Egy tálba rakjuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felkockázott margarint. Tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal. Ezután hozzáütjük a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, hogy a tészta könnyebben összeálljon. Az így elkészült alapot legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.
A töltelékhez a túrót a cukrokat, a tejfölt és a két tojást, reszelt a citrom héját és hozzárakjuk a meggyet is. Alaposan összekeverjük.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy kisebb, kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Az alját hegyes villával kiszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrótölteléket. Ezután a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük a töltelék tetejére. Előmelegítet sütőbe 170 fokon sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.