Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Meggyes-piskótás rétes

felvitel dátuma: 2014-02-19 16:15:02       mai nézettség: 2       nézettség: 934
részletes recept
Meggyes-piskótás rétes
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához: 15 evőkanál liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tejföl, csipet só, 1 egész tojás, 2 kávéskanál citromlé, vagy ecet, 1 felvert tojás a tetejét lekenni.
A piskótához: 4 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál citromlé, 4 evőkanál víz.
Töltelék: magozott megy, a levétől lecsepegtetve.

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással, sóval és a citromlével összegyúrjuk, kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a megmaradt 5 evőkanál lisztet és az elegyet rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük és 4 darabba vágjuk. Amíg elkészítjük a piskóta tésztát, hideg helyre tesszük.
A piskótához a tojásokat nem választjuk szét, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a vizet és a citromlevet, keverés mellett. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A pihentetett tésztát egyenként kisodorjuk vékonyra és felületükre elosztjuk és rákenjük a piskótamasszát. Megszórjuk meggyel, feltekerjük. A rétesrudakat sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással és sütjük.

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*