A tésztához: 15 evőkanál liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tejföl, csipet só, 1 egész tojás, 2 kávéskanál citromlé, vagy ecet, 1 felvert tojás a tetejét lekenni.
A piskótához: 4 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál citromlé, 4 evőkanál víz.
Töltelék: magozott megy, a levétől lecsepegtetve.
A tésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással, sóval és a citromlével összegyúrjuk, kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a megmaradt 5 evőkanál lisztet és az elegyet rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük és 4 darabba vágjuk. Amíg elkészítjük a piskóta tésztát, hideg helyre tesszük.
A piskótához a tojásokat nem választjuk szét, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a vizet és a citromlevet, keverés mellett. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A pihentetett tésztát egyenként kisodorjuk vékonyra és felületükre elosztjuk és rákenjük a piskótamasszát. Megszórjuk meggyel, feltekerjük. A rétesrudakat sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással és sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.