Nagyon szeretem a mákosat,csak olyat hogy nekeljen darálni a mákot,nemlehet egész mágból ezt a mafint sutni?Megpóbálom,szerintem nem baj,nagyon finom lehet.
Főleg lisztérzékenyeknek, vagy fogyni kívánóknak, vagy paleosok figyelmébe ajánlom ezt a receptet. Nagyon finom a mák és a meggy párosítása.
A ledarált mákot és őrölt kókuszreszeléket, nyírfacukrot és szódabikarbónát jól összekeverem. Belekeverem a meggyet, hozzáadom a tojásokat, őrölt fahéjat és a 2 dl vizet, majd jól elkeverem, ha szükséges még öntök hozzá nagyon kicsi vizet. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A szilikonos muffinformát nem kell kikenni a másik fajtát kevés kókuszzsírral kikenve beleöntöm a formába a masszát, ha marad, akkor ki lehet sütni sütőpapírral bélelt tepsiben is a maradék tésztát. Én ezt tettem. Szóval, a kisméretű szilikonformából 12 db és plusz egy kevés lett. Az előmelegített sütőben sütöm 180 fokon kb. 30 percig, azért tűpróbát végezzünk.
Kihült, kiveszem a formából és ehetem.
Az eredeti recept azt írta, hogy 1 almát és egy banánt apró kockára vágva tegyünk bele én helyette most meggyet használtam és nem bántam meg.
Nagyon szeretem a mákosat,csak olyat hogy nekeljen darálni a mákot,nemlehet egész mágból ezt a mafint sutni?Megpóbálom,szerintem nem baj,nagyon finom lehet.
Szerintem el lehet készíteni úgy is, én nem mertem elsőre:) én sem nagyon szeretem a babrálást a mákkal.
Jól néz ki!
Lehet kapni darált mákot is, én mindig tartok itthon, mert ha hirtelen kell, akkor jó, de a frissen darált mák finomabb! :)
Van darált mákom is már itthon, a mézes-mákosat abból készítettem, de jobb szeretem magam darálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.