Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Meggyes-almás rétes

felvitel dátuma: 2011-08-16 17:44:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1265
részletes recept
Meggyes-almás rétes
Hozzávalók 4 személyre:

1 db tojás sárgája
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 csipet

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A szitált lisztből az olajjal, sóval, tojássárgájával és szükség szerinti mennyiségű langyos ecetes vízzel puha rétestésztát készítünk, simára eldolgozzuk, cipő formára dolgozzuk és gyorskelesztő tálban 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 részre vágjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel.
A rudakat olajjal megkent tepsibe tesszük. majd a tésztát is átkenjük vékonyan étolajjal.
Egyenletes tűznél lassan megsütjük.
Ha megsült, melegen szeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Töltelék:
Meggyes rétes: 1 üveg magozott meggybefőtt, kevés darált dió Almás rétes tölteléke:
a meghámozott és legyalult almát 20 dkg cukorral és késhegynyi fahéjjal megpároljuk.

Szakács: Marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*