1 db tojás sárgája
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 csipet só
A szitált lisztből az olajjal, sóval, tojássárgájával és szükség szerinti mennyiségű langyos ecetes vízzel puha rétestésztát készítünk, simára eldolgozzuk, cipő formára dolgozzuk és gyorskelesztő tálban 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 részre vágjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel.
A rudakat olajjal megkent tepsibe tesszük. majd a tésztát is átkenjük vékonyan étolajjal.
Egyenletes tűznél lassan megsütjük.
Ha megsült, melegen szeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Töltelék:
Meggyes rétes: 1 üveg magozott meggybefőtt, kevés darált dió Almás rétes tölteléke:
a meghámozott és legyalult almát 20 dkg cukorral és késhegynyi fahéjjal megpároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.