Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Meggyes-almás csíkosan.

felvitel dátuma: 2011-07-07 05:54:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1881
részletes recept
Meggyes-almás csíkosan.
Hozzávalók 12 személyre:

 

Tészta az aljához.

20dkg liszt

  1 tojás

  2 evőkanál porcukor

  1 evőkanál zsír (hideg)

  1 csapós kávéskanál

  1 vaníliás cukor

 ½ Sütőpor

  1 evőkanál tejföl

A tészta megkenésére 2 kanálnyi lekvár.

 

A piskótához:

6 tojás

6 evőkanál porcukor

6evőkanál liszt

2 kanál kakaó

½ Csomag sütőpor

 

Töltelék.
½ kg meggy

4 közepes alma

Tetszés szerint cukor

3-4 kanál zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

 

 tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad , picit lisztezni kell.

 

Félre tesszük pihenni.

Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!

 

Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málna lekvárom volt.

A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először kettőkanálnyi zsemlemorzsát majd kristálycukrot és összekeverjük. Cukrot ízlés szerint.

 

A tepsibe terített tésztát megkenjük lekvárral. Nagyon vékonyan!

Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk.

 

Én még szórtam a tetejére is kanálnyi zsemlemorzsát.

 

Előmelegített sütőbe tesszük,190fokon 20-25 percig sütjük

 

Közben felverjük a piskótát és kettévesszük. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.

A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.

 Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.

Szakács: Terike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Liza 2011 július 7

Nagyon tetszik, mutatós és biztos nagyon finom is! Mekkora a tepsi mérete?

10/10 Csikó Zsuzsanna 2011 július 29

nagyon tetszik holnap megsütöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*