Nagyon tetszik, mutatós és biztos nagyon finom is! Mekkora a tepsi mérete?
Tészta az aljához.
20dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír (hideg)
1 csapós kávéskanál só
1 vaníliás cukor
½ Sütőpor
1 evőkanál tejföl
A tészta megkenésére 2 kanálnyi lekvár.
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6evőkanál liszt
2 kanál kakaó
½ Csomag sütőpor
Töltelék.
½ kg meggy
4 közepes alma
Tetszés szerint cukor
3-4 kanál zsemlemorzsa
tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad , picit lisztezni kell.
Félre tesszük pihenni.
Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!
Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málna lekvárom volt.
A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először kettőkanálnyi zsemlemorzsát majd kristálycukrot és összekeverjük. Cukrot ízlés szerint.
A tepsibe terített tésztát megkenjük lekvárral. Nagyon vékonyan!
Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk.
Én még szórtam a tetejére is kanálnyi zsemlemorzsát.
Előmelegített sütőbe tesszük,190fokon 20-25 percig sütjük
Közben felverjük a piskótát és kettévesszük. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.
Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.