Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Meggyes vörösboros kacsacomb krumplilepénnyel

felvitel dátuma: 2012-12-02 13:43:17       mai nézettség: 1       nézettség: 836
részletes recept
Meggyes vörösboros kacsacomb krumplilepénnyel
Hozzávalók 4 személyre:

4 db kacsacomb

1 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

4 EK kacsaszír /lehet disznózsír is/

1 KK majoranna

Meggyszósz:

1 üveg meggybefőtt

1 EK barnacukor /én egyszerű kristálycukrot használtam/

2 dl vörösbor

1 kis őrölt fahéj

Krumplilepény:

5-6 db krumpli

2 tojás

20 dkg liszt

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát cikkekre vágjuk. Lábasban zsírt olvasztunk, rárakjuk a hagymát és fokhagymát, majd a combokat is hozzáadjuk. Kicsit megsózzuk, picike /0,5 dl/ vizet öntünk alá és fedő alatt, kis lángon pároljuk kb. 1 órát.

Ha készen vannak a combok, tepsire rakjuk őket, borsozzuk, megszórjuk majorannával, olvasztott zsírral kicsit meglocsoljuk és a sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

A cukrot egy lábasban minden zsiradék nélkül megkaramellizáljuk, rátesszük a kimagozott meggyet, vörösbort és a pici fahéjat. Óvatosan összekeverjük és 10 perc alatt összefőzzük.

 

A krumplit héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk, összetörjük, hozzáadjuk a tojást , lisztet, pici sót. Összekeverjük, majd vizes kézzel kis lepényeket formázunk belőle, és mindkét oldalukon megsütjük.

Tányérra rakjuk a lepényeket /2 db egy személyre/, mellé a boros meggyet és rá a combot.

 

Jó étvágyat !!!

Szakács: Zsuzsa50


Film link: Fanny

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 december 2

Nagggggyon fincsike!!!!!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*