Nagggggyon fincsike!!!!!!!!!!
4 db kacsacomb
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
4 EK kacsaszír /lehet disznózsír is/
1 KK majoranna
Meggyszósz:
1 üveg meggybefőtt
1 EK barnacukor /én egyszerű kristálycukrot használtam/
2 dl vörösbor
1 kis őrölt fahéj
Krumplilepény:
5-6 db krumpli
2 tojás
20 dkg liszt
A hagymát és a fokhagymát cikkekre vágjuk. Lábasban zsírt olvasztunk, rárakjuk a hagymát és fokhagymát, majd a combokat is hozzáadjuk. Kicsit megsózzuk, picike /0,5 dl/ vizet öntünk alá és fedő alatt, kis lángon pároljuk kb. 1 órát.
Ha készen vannak a combok, tepsire rakjuk őket, borsozzuk, megszórjuk majorannával, olvasztott zsírral kicsit meglocsoljuk és a sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
A cukrot egy lábasban minden zsiradék nélkül megkaramellizáljuk, rátesszük a kimagozott meggyet, vörösbort és a pici fahéjat. Óvatosan összekeverjük és 10 perc alatt összefőzzük.
A krumplit héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk, összetörjük, hozzáadjuk a tojást , lisztet, pici sót. Összekeverjük, majd vizes kézzel kis lepényeket formázunk belőle, és mindkét oldalukon megsütjük.
Tányérra rakjuk a lepényeket /2 db egy személyre/, mellé a boros meggyet és rá a combot.
Jó étvágyat !!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.