Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Meggyes v szilvás-mákos,és darás keltrétes

felvitel dátuma: 2012-09-23 16:32:47       mai nézettség: 1       nézettség: 3707
részletes recept
Meggyes v szilvás-mákos,és darás keltrétes
Hozzávalók 8 személyre:
  • Tésztához:

80dkg liszt,

4dkg élesztő,

kb5dl tej,

2ek cukor,

1/2 teáskanál

,2ek tejföl,

3ek olvasztott zsír vagy étolaj,

1 tojás

                                                                                            Töltelékhez:

25dkg darált,ízlés szerint édesített mák,

1 citrom reszelt héja,

1kávéskanál fahéj,

2cs vaniliáscukor,

magozott meggy,vagy darabolt szilva kb 60 dkg   

                                                                                                         Tészta locsolásához:étolaj,vagy olvasztott zsír,tejföl

  • Darás töltelékhez:
  • 3dl búzadara
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5-6ek cukor
  • 2 tojás
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  •  
  • Szokásos módon kelttésztát készítünk.Kicsit lágyabb lesz,mint általában.
  •                                                                    
  • 2 vagy3 részre osztjuk,attól függ mekkora asztalon fogjuk nyújtani.                                                                                         Cipókat formálunk,lekenjük étolajjal és 30-40percig kelesztjük.  
  •                                                                                  
  • Lisztezett abroszon,lisztezett kézzel kinyújtjuk,úgy hogy a kézfejünkkel nyulunk alá és húzzuk az asztal széle felé.A széleket nem szedjük le,mint a sima rétesnél!
  •                    
  • A tésztánkat meglocsoljuk étolajjal és tejföllel,meghintjük a mákkal,rászórjuk a gyümölcsöt.  
  •                                                    
  •  Egymással szembe az asztal feléig tekerjük fel az abrosz segítségével mindkét oldalt.                                        
  • Tepsi méretére vágjuk és magasabb falu,zsírozott tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé.  
  •                  
  • 30percig kelesztjük,olajjal lekenjük és 20-25 perc alatt pirosra sütjük, ha kihül szeleteljük.
  • Darás töltelékhez a darát összekeverjük a tejföllel.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,és hozzáadjuk a darához.A fehérjéket kemény habbá verjük,majd a darához forgatjuk.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Erika Rózsa 2012 december 7

nagyon régóta kerestem ilyen receptet:) Köszönöm.

0/10 jákli judit 2012 december 8

Nagyon szívesen.

0/10 Kürtiné Marika. 2019 május 15

Szeretem az oldalt!!Sok hasznos információt meg találok Régi hagyományos ételektől a mai divatos ételekig ,ha keresek valamit itt kezdem .További jó munkát kívánok .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*