A meggybefőttet vagy a fagyasztott meggyet levéleg együtt feltesszük forrni. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és citromlével. Amikor forr besűtírtjük főzelék sűrűségűre, a hidegvízzel elkevert keményítővel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarpone sajtot a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehéjrjét.
Ezután már csak össze kell állítani a süteményt.
Egy formába (jénai tál, vagy tortaforma) lerakjuk sorba a babapiskótát. Meglocsoljuk a meggylikőrrel, ráöntjük a meggyes massza felét, erre pedig a mascarponés massza felét.
Majd megint egy sor babapiskóta, utána a maradék meggyes massza, végül a maradék mascarponés massza. Jócskán megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Legalább fél napot hűtjük.
Igazi nyári frissítő édesség.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.