Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Meggyes tiramisu

felvitel dátuma: 2011-07-03 22:43:01       mai nézettség: 1       nézettség: 3051
részletes recept
Meggyes tiramisu
Hozzávalók 4 személyre:
  • Fagyasztott meggy vagy meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint fahéj
  • hidegvíz
  • étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 mascarpone sajt
  • 2 cs. babapiskóta
  • 10-15 dkg cukor
  • ízlés szerint Amaretto vagy mandula likőt (én kihagytam)
  • kakaópor
Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

A meggybefőttet vagy a fagyasztott meggyet levéleg együtt feltesszük forrni. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és citromlével. Amikor forr besűtírtjük főzelék sűrűségűre, a hidegvízzel elkevert keményítővel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarpone sajtot a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehéjrjét.

Ezután már csak össze kell állítani a süteményt.

Egy formába (jénai tál, vagy tortaforma) lerakjuk sorba a babapiskótát. Meglocsoljuk a meggylikőrrel, ráöntjük a meggyes massza felét, erre pedig a mascarponés massza felét.
Majd megint egy sor babapiskóta, utána a maradék meggyes massza, végül a maradék mascarponés massza. Jócskán megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Legalább fél napot hűtjük.
Igazi nyári frissítő édesség.

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*