A NO-Salty-ról ismerem ezt a receptedet,nagyon finom és egyszerű.Örülök hogy itt is megosztod velünk!
8tojás
8ek kristálycukor
9 ek lisz
mokkás kanál szódabikarbóna
csipet só
Krémhez:
4dl tej
1 csm vaníliapuding
1 ek liszt
25dkg Ráma
20 dkg pcukor
1 csm vaníliáscukor
5 dl tejszin (ha Hulala akkor nem kell fixáló!)
2ek p cukor
2 csm habfixáló
1,5 kg magozott meggy
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, jó sűrün telerakjuk meggyel, a 8 tojásból kevert piskótát ráöntjük, sütjük (180°fokon) Majd hűtjük.
Közben megfőzzük a krémet.
4dl tejbe 1 ek lisztet és egy vaníliapudingot főzünk. Hűtjük.
A cukrokat a rámával habosra, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tejszint a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük.
A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, tetejére pedig a tejszint.
Ha habzsákból nyomjuk rá a tejszint nagyon mutatós lesz. Tetejét megszórhatjuk reszeltcsokival
Jó munkát és jó étvágyat!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.