27 dkg cukor,
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dl tejföl,
3 tojás,
1,5 üveg meggybefőtt,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag tortazselé (színtelen vagy piros),
1 csipet sütőpor.
Forrald fel a meggyet 7 dkg cukorral és másfél deci meggy lével.
A lisztet keverd össze egy csipet sütőporral és 5 dkg cukorral, majd adj hozzá egy csipet sót, egy tojást és dolgozd bele a margarint. Gyúrd össze a tésztát, majd fóliába csomagolva pihentesd egy órát a hűtőben. A tészta kétharmadát nyújtsd kör alakúra, fektesd egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába, majd előmelegített sütőben süsd 10 percig.
Ha kihűlt, a maradék tésztából állíts neki körben egy peremcsíkot úgy, hogy sehol ne legyen rés a találkozásoknál. Ebben ül majd a krém.
A krémhez 10 dkg cukrot verj habosra két tojással, majd add hozzá a tejfölt és a pudingport. Öntsd a krémet a tésztára és süsd 40-45 percig. Ha kihűlt, oszlasd el a tetején a lecsepegtetett meggyet, majd öntsd le a meggy levével és a maradék cukorral megfőzött zselével. Legalább 2 órát pihentesd hűtőben tálalás előtt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.