Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Meggyes tejföltorta

felvitel dátuma: 2013-03-24 15:34:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1143
részletes recept
Meggyes tejföltorta
Hozzávalók 4 személyre:

27 dkg cukor,
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dl tejföl,
3 tojás,
1,5 üveg meggybefőtt,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 csomag tortazselé (színtelen vagy piros),
1 csipet sütőpor.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 55 perc

Elkészítés:

Forrald fel a meggyet 7 dkg cukorral és másfél deci meggy lével.

 

 A lisztet keverd össze egy csipet sütőporral és 5 dkg cukorral, majd adj hozzá egy csipet sót, egy tojást és dolgozd bele a margarint. Gyúrd össze a tésztát, majd fóliába csomagolva pihentesd egy órát a hűtőben. A tészta kétharmadát nyújtsd kör alakúra, fektesd egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába, majd előmelegített sütőben süsd 10 percig.

 Ha kihűlt, a maradék tésztából állíts neki körben egy peremcsíkot úgy, hogy sehol ne legyen rés a találkozásoknál. Ebben ül majd a krém.

 

A krémhez 10 dkg cukrot verj habosra két tojással, majd add hozzá a tejfölt és a pudingport. Öntsd a krémet a tésztára és süsd 40-45 percig. Ha kihűlt, oszlasd el a tetején a lecsepegtetett meggyet, majd öntsd le a meggy levével és a maradék cukorral megfőzött zselével. Legalább 2 órát pihentesd hűtőben tálalás előtt.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*