ZSUZSIKÁM !CSODÁLOM az alkotásaidat ,ha fiamék haza jönnek Hollandiámol majd kérem a segítségedet !
Piskóták::10db tojás, 10e.k kristálycukor, 10e.k liszt, 2cs sütőpor,2 e.k kakaóor
Krém::2cs eperizű pudingpor, 4e.k liszt,1l tej,2 cs vaníliáscukor, 15dkg porcukor, 12,5dkg margarin, 1 fél üveg rumaroma,
Zseléréteg::2 cs étkezési zselatin , 2cs tortazselé, 1 ü magozott meggyés a leve, 2dl víz
Teteje:15dkg étbevonó csokoládé
A tojásokból 2x5db-ból sütünk két barna piskóta lapot és férre tesszük hülni.A krémet elkészítjük :2 eperpudingot megfözünk 0.5l tejben és hütjük , 4e.k lisztet elkeverünk 0.5l tejben és sűrű krémet főzünk belőle és hütjük.Mikor mindkető már jó fideg akkor robotgéppel jól összekeverjük , habosra.Majd hozzáadjuk a margarint , az aromát,a vníliás cukrot, a porcukrot és jó habosra keverjük így kapunk egy finom krémet.A zselatinokat egy edénybe tesszük és a meggylevével elkeverjük és szaporitjuk még vizzel a leírás szerint .A tepsit amiben sült a piskóta folpackal kibéleljük és a kész még folyós zselatint ráborítjuk és a meggyet eleszórjuk és hagyjuk megdermedni.Mikor ez is kész akkor az egyik lapot lekenjük a krém felével és a zselatint szépen ráfordítjuk.Majd megkenjük a piskóta másik lapját is és ismét ezt is ráfodítjuk a zselatinos részére , kicsit megnyomkodjuk és bevonjuk csokoládéval és hűtőszekrénybe tesszük pár óra múlva szeletelhető.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.