Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Meggyes sarok

felvitel dátuma: 2013-06-09 08:23:43       mai nézettség: 1       nézettség: 9082
részletes recept
Meggyes sarok
Hozzávalók 6 személyre:

Piskóták::10db tojás, 10e.k kristálycukor, 10e.k liszt, 2cs sütőpor,2 e.k kakaóor

Krém::2cs eperizű pudingpor, 4e.k liszt,1l tej,2 cs vaníliáscukor, 15dkg porcukor, 12,5dkg margarin, 1 fél üveg rumaroma,

Zseléréteg::2 cs étkezési zselatin , 2cs tortazselé, 1 ü magozott meggyés a leve, 2dl víz

Teteje:15dkg étbevonó csokoládé

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tojásokból 2x5db-ból sütünk két barna piskóta lapot és férre tesszük hülni.A krémet elkészítjük :2 eperpudingot megfözünk 0.5l tejben és hütjük , 4e.k lisztet elkeverünk 0.5l tejben és sűrű krémet főzünk belőle és hütjük.Mikor mindkető már fideg akkor robotgéppel jól összekeverjük , habosra.Majd hozzáadjuk a margarint , az aromát,a vníliás cukrot, a porcukrot és habosra keverjük így kapunk egy finom krémet.A zselatinokat egy edénybe tesszük és a meggylevével elkeverjük és szaporitjuk még vizzel a leírás szerint .A tepsit amiben sült a piskóta folpackal kibéleljük és a kész még folyós zselatint ráborítjuk és a meggyet eleszórjuk és hagyjuk megdermedni.Mikor ez is kész akkor az egyik lapot lekenjük a krém felével és a zselatint szépen ráfordítjuk.Majd megkenjük a piskóta másik lapját is és ismét ezt is ráfodítjuk a zselatinos részére , kicsit megnyomkodjuk és bevonjuk csokoládéval és hűtőszekrénybe tesszük pár óra múlva szeletelhető.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 KOVÁCS PÁLNÉ ILI 2013 június 9

ZSUZSIKÁM !CSODÁLOM az alkotásaidat ,ha fiamék haza jönnek Hollandiámol majd kérem a segítségedet !

0/10 kovács pálné 2013 június 9

Nagyon szívesen Ilike néni:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*