Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Meggyes rácsos

felvitel dátuma: 2011-11-17 08:24:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1126
részletes recept
Meggyes rácsos
Hozzávalók 8 személyre:

50 dkg liszt

25 dkg ráma

20 dkg p.cukor

1 tojás

1 sütőpor

2 ek rum

pici fahéj

csipet

tejföl kb 1 ek, vagy amennyit a tészta felvesz.

Töltelék

60 dkg friss, vagy mirelit meggy

3 dl meggylé

1 vaníliapuding

4 ek meggylekvár

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket had hűljön. Meggymagozáskor fefogjuk a meggy levét. Ebbe a lébe megfőzzük a pudingot, belekeverjük a meggyet és hűtjük. A kihűlt masszába keverünk  meggylekvárt. A lisztet a rámával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot tojást, sütőport rumot, pici fahéjat, sót és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz.

A tésztát kétfelé vesszük, vajazott lisztezett tepsibe tesszük, rákenjük a masszát, és rácsozzuk.

Egyszerű rácsozás: Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát. majd derejevágóval felcsíkozzuk

180-200 fokon sütjük

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 17

Nagyon tetszik a recept,koszonom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*