Nagyon tetszik a recept,koszonom!
50 dkg liszt
25 dkg ráma
20 dkg p.cukor
1 tojás
1 sütőpor
2 ek rum
pici fahéj
csipet só
tejföl kb 1 ek, vagy amennyit a tészta felvesz.
Töltelék
60 dkg friss, vagy mirelit meggy
3 dl meggylé
1 vaníliapuding
4 ek meggylekvár
Először elkészítjük a tölteléket had hűljön. Meggymagozáskor fefogjuk a meggy levét. Ebbe a lébe megfőzzük a pudingot, belekeverjük a meggyet és hűtjük. A kihűlt masszába keverünk meggylekvárt. A lisztet a rámával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot tojást, sütőport rumot, pici fahéjat, sót és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz.
A tésztát kétfelé vesszük, vajazott lisztezett tepsibe tesszük, rákenjük a masszát, és rácsozzuk.
Egyszerű rácsozás: Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát. majd derejevágóval felcsíkozzuk
180-200 fokon sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.