Hozzávalók:
1 dl tej, 30 g élesztő, 20 dkg porcukor,50 dkg liszt, 25 dkg Ráma,csipet só, 1 db tojás, 1 db tojássárgája,2 ek tejföl, 1 kg meggy, vagy 2 üveg befőtt,10 dkg dió,(darabolt )1 kávékanál őrölt fahéj, 2 ek kekszmorzsa
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejbe teáskanál cukorral felfuttatjuk. Lisztet elmorzsoljuk a rámával, hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és jól eldolgozzuk. Két cipót formálunk belőle, egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe , nyújtjuk és meg szurkáljuk. Megszórjuk a morzsával, és a dióval. Rátesszük a meggyet és a maradék porcukorral amit fahéjjal kevertünk össze rászórjuk. A másik cipóból kisujjnyi rudat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. 30 percig kelesztjük tojással lekenjük, előmelegítet sütőbe közepes lángon sütjük. 23 x 38 tepsibe
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.