Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Meggyes rácsos

felvitel dátuma: 2014-07-10 16:59:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1352
részletes recept
Meggyes rácsos
Hozzávalók 8 személyre:

hozzávalók / 8 adag

1 dl tej

2 dkg friss élesztő

20 dkg porcukor

50 dkg finomliszt

25 dkg margarin

1 csipet

1 db tojás

1 db tojássárgája

2 ek tejföl

1 kg meggy (vagy 2 üveg meggybefőtt)

10 dkg dió (durvára vágott)

1 kávéskanál fahéj (őrölt fahéj)

2 ek kekszmorzsa

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

elkészítés

Az élesztőt a meglangyosított tejben, 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, langyos helyen fél óráig kelesztjük.

A diót durvára vágjuk, a meggyet kimagozzuk. A megmaradt 10 dkg porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

23x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Megszórjuk kekszmorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral, és végül a maradék dióval.

A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C), 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tetszés szerint szeleteljük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*