· 1 tojás
· csipetnyi sütőpor
· 20 dkg liszt
· 8 dkg porcukor
· 10 dkg vaj
· Középső réteghez:
· 2 dl tejföl
· 3 ek cukor
· 3 dl tej
· 1 tasak vaníliás pudingpor
· Tetejére:
· 1 ü kimagozott meggy befőtt
· 4 dl meggykompót lé
· 2 cs zselatinpor
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat.
2. Összegyúrjuk és kis ideig pihenni hagyjuk.
3. 1 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
4. A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, hozzákeverjük a tejfölt és rásimítjuk a tésztára.
5. Rászórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
6. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
7. Mikor készen van, a meggyléből és a tortazseléből, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük a sűrű zselatint és még a meleg süteményre öntjük.
8. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Tipp :Készen kapható gyümölcs zselatint az elkészítés módja szerint is tehetünk rá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.