A tésztához:
40 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
25 dkg margarin
½ csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2 ek. tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelék:
1,5 kg meggy magozva
őrölt fahéj
cukor
1 cs vaníliás cukor
4 ek. búzadara
A kenéshez:
1 db egész tojás
Előkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24x30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.