Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Meggyes pite

felvitel dátuma: 2013-01-31 19:35:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1405
részletes recept
Meggyes pite
Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg zsír vagy vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 12 db kis kávétejszín

Töltelék:

  • 2 ü meggybefőtt
  • búzadara
  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerit fahéj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból a Gyorskelesztő Tálban könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.

Elosztjuk a tésztát úgy, hogy 2/3-ad illetve 1/3-ad legyen.

A nagyobbik részt a Gyúrólapon a Nyújtóval kör alakúra sodorjuk.

Kibéleljük vele a pitesütőt úgy, hogy a széleinél körben is tészta legyen.

A Mini Nyújtó segítségével szépen a tálba simítjuk a tésztát, majd megszurkáljuk.

Ezután megszórjuk búzadarával, majd rárakjuk a jól lecsepegtetett, magozott meggyet.

meggy tetejét is megszórjuk búzadarával és porcukorral, fahéjjal ízesítjük.

Kisodorjuk az 1/3-ad rész tésztát akkora kerek lappá, hogy a piténket be tudjuk vele takarni.

A 8:1- ben Sütiszaggatónk apróságaival kiszaggatjuk a tésztát.

Ráterítjük a meggyes töltelékre, széleit összenyomkodjuk.

A kiszaggatott kis tésztákat a Szilikon Ecsettel picit megvizezzük és díszítjük velük a pite tetejét.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Miután kihűlt a piténk, porcukorral meghintjük.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*