Töltelék:
A hozzávalókból a Gyorskelesztő Tálban könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk a tésztát úgy, hogy 2/3-ad illetve 1/3-ad legyen.
A nagyobbik részt a Gyúrólapon a Nyújtóval kör alakúra sodorjuk.
Kibéleljük vele a pitesütőt úgy, hogy a széleinél körben is tészta legyen.
A Mini Nyújtó segítségével szépen a tálba simítjuk a tésztát, majd megszurkáljuk.
Ezután megszórjuk búzadarával, majd rárakjuk a jól lecsepegtetett, magozott meggyet.
A meggy tetejét is megszórjuk búzadarával és porcukorral, fahéjjal ízesítjük.
Kisodorjuk az 1/3-ad rész tésztát akkora kerek lappá, hogy a piténket be tudjuk vele takarni.
A 8:1- ben Sütiszaggatónk apróságaival kiszaggatjuk a tésztát.
Ráterítjük a meggyes töltelékre, széleit összenyomkodjuk.
A kiszaggatott kis tésztákat a Szilikon Ecsettel picit megvizezzük és díszítjük velük a pite tetejét.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Miután kihűlt a piténk, porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.