Ez az unokám kedvence, gyakran készítem, villámgyorsan elfogy, ha meg nem, akkor elpakolja és hazaviszi. Koszi! Gyonyoru!
A tésztához:
50 dkg finom liszt
30 dkg margarin
1,5 dl tejföl
3 db tojás sárgája
10 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
2 ü magozott meggy /2x720 ml befőtt/
2 ek.búzadara
1/2ü. rumaroma
15 dkg porcukor
A tetejére a kenéshez:
1 db tojás
porcukor
Előkészítés: A tészta hozzávalóit begyúrjuk, két cipót formázunk belőle. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, majd az aromába áztatjuk.
Elkészítés: Az egyik cipót a tepsink méretére nyújtjuk és az aljára tesszük,megszórjuk egy evőkanál búzadarával. Ráterítjük a meggyet és rászórjuk a maradék búzadarát. Kinyújtjuk a másik lapot és a töltelékre terítjük. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.