50 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor + a meggy lecukrozáshoz
4 tojás sárgája + 1 a kenéshez
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
2 ek. tejföl a tésztához (amit felvesz) + 1ek a kenéshez
1 citrom héja és leve
1 kg meggy
1 vaníliás cukor
1. A meggyet kimagozzuk, lecukrozzuk
2. A száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt.
3. Összedolgozzuk a tésztát, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
3. A meggyet leszürjük, és ha szükséges kinyomkodjuk a levét.
4. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, rátesszük a meggyet, majd a tészta másik felét is kisnyújtjuk és befedjük vele,
5. Tejfölt elkeverünk 1 tojás sárgájával és bekenjük a tésztát.
6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
( az adag 20x30-as tepsihez van)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.