Nagyon ínycsiklandozó látvány!!Nyamiiiiiii
Hozzávalók:
1 kocka margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
35 dkg liszt/fele rétes-fele sima liszt/
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna/ vagy 1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
reszelt citromhéj
25-30 dkg meggy
5 dkg durvára vágott dió/ elhagyható, ha nincs/
Elkészítés:
A meggyet megmosom, kimagozom, egy kávéskanál cukorral megszórom, félreteszem.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a citromhéját is, majd hozzáadom a sót, a szódabikarbónával kevert lisztet és simára keverem. Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű /kb.32x24 cm/ tepsibe simítom. A meggyről leöntöm a levét, majd a sütemény tetejére szórom, végül a durvára vágott diót is rászórom.
Előmelegített sütőben 5 percig nagyobb tűznél, majd kis hőmérsékletnél készre sütöm./kb. 30 perc/
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.