A tortalaphoz:
2 db tojás
5 dkg cukor
csipet só
1 zacskó vaniliás cukor
3 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 dkg darált mandula
1 tk. sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
A nutellahabhoz:
25 dkg mascarpone sajt
3 púpozott evőkanál nutella
2 dl tejszin /Hulala, vagy cukrászhab!/
6 lap /18 gr/ szintelen lapzselatin, vagy por.
A tetejére:
1 ü. magozott meggybefőtt
1 zacskó piros tortazselé
2 ek cukor
5 dkg mandula lapocska
2 dl habtejszin
Először az üvegből kiöntjük a meggyet egy szűrőbe és felhasználásig ott hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.
A tortalaphoz valókat összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25percig sütjük.
Közben a mascarpónét szobahőmérsékletűre melegítjük /különben nem lehet simára kikeverni!/ , kihabosítjuk, majd hozzá keverjük a nutellát. A zselatint előírás szerint 1dl vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. 10 percre hűtőbe tesszük, majd a kemény habbá vert tejszint beleforgatjuk. Ismét hűtjük.
A kihült piskóta alap aljáról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, az oldalán még rajta marad, majd vissza helyezzük a tortaformába.
A kihült nutellahabból 2 evőkanálnyit félre teszünk, majd a torta oldalát kenjük be vele.
A többi nutellahabot a tortára kenjük.Fél órára a hűtőbe tesszük.
A lecsöpögtetett meggyszemekkel három sort rakunk a torta szélétől kezdve. A közepére a nutellahabra cukor és csoki csillagokat és szines pöttyöket rakunk. A meggybefőtt levéből 1/4 l.-t kimérünk, elkeverjük 2 ek cukorral és a piros tortazselével, felfőzzük és állandó keverés mellett hűtjük. Ha már úgy látjuk, hogy kezd sűrűsödni evőkanállal a kirakott meggysorra kanalazzuk, és vigyázzunk, hogy mindenhova egyformán jusson.
A habtejszint felverjük, csillagcsövű zsákba töltjük és 3 sorban habcsillagokat rakunk a meggysor elé. A tortát ismét hűtőbe rakjuk.
A mandula lapocskákat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A tortát kivesszük a tortakarimából, / a forma fém alja még a torta alatt van, mert a mandula lapcskák felvitelénél jó, ha ott tudjuk tartani a tenyerünkön./ a félretett mascarpónés krémmel átkenjük az oldalát a meggyszemek alatt. Ezután egy tálcára kiöntjük a megpirított mandulalapokat, majd bal tenyerünkön egyensúlyozott torta oldalára a jobbkezünkbe felmarkolt lapocskákat a torta oldalára nyomjuk. Ami nem ragad oda, az lehullik a tálcára, majd körbe forgatva a tortát szépen rálapogatjuk a mandulalapocskákat.
Ezután a kész tortát tálra helyezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.