Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Meggyes, nutellahabos torta

felvitel dátuma: 2017-01-04 19:07:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1241
részletes recept
Meggyes, nutellahabos torta
Hozzávalók 12 személyre:

A tortalaphoz:

2 db tojás

5 dkg cukor

csipet 

1 zacskó vaniliás cukor

3 dkg liszt

3 dkg étkezési keményítő

3 dkg darált mandula

1 tk. sütőpor

1/2 citrom reszelt héja

A nutellahabhoz:

25 dkg mascarpone sajt

3 púpozott evőkanál nutella

2 dl tejszin  /Hulala, vagy cukrászhab!/

6 lap /18 gr/ szintelen lapzselatin, vagy por.

A tetejére:

1 ü. magozott meggybefőtt

1 zacskó piros tortazselé

2 ek cukor

5 dkg mandula lapocska

2 dl habtejszin

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Először az üvegből kiöntjük a meggyet egy szűrőbe és felhasználásig ott hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.

A tortalaphoz valókat összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 20-25percig sütjük.

Közben a mascarpónét szobahőmérsékletűre melegítjük /különben nem lehet simára kikeverni!/ , kihabosítjuk, majd hozzá keverjük a nutellát. A zselatint előírás szerint 1dl vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. 10 percre hűtőbe tesszük, majd a kemény habbá vert tejszint beleforgatjuk. Ismét hűtjük.

A  kihült piskóta alap aljáról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, az oldalán még rajta marad, majd vissza helyezzük a tortaformába.

A kihült nutellahabból 2 evőkanálnyit félre teszünk, majd a torta oldalát kenjük be vele.

A többi nutellahabot a tortára kenjük.Fél órára a hűtőbe tesszük.

A lecsöpögtetett meggyszemekkel három sort rakunk a torta szélétől kezdve. A közepére a nutellahabra cukor és csoki csillagokat és szines pöttyöket rakunk. A meggybefőtt levéből 1/4 l.-t kimérünk, elkeverjük 2 ek cukorral és a piros tortazselével, felfőzzük és állandó keverés mellett hűtjük. Ha már úgy látjuk, hogy kezd sűrűsödni evőkanállal a kirakott meggysorra kanalazzuk, és vigyázzunk, hogy mindenhova egyformán jusson.

A habtejszint felverjük, csillagcsövű zsákba töltjük és 3 sorban habcsillagokat rakunk a meggysor elé. A tortát ismét hűtőbe rakjuk.

A mandula lapocskákat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A tortát kivesszük a tortakarimából, / a forma fém alja még a torta alatt van, mert a mandula lapcskák felvitelénél jó, ha ott tudjuk tartani a tenyerünkön./ a félretett mascarpónés krémmel átkenjük az oldalát a meggyszemek alatt. Ezután egy tálcára kiöntjük a megpirított mandulalapokat, majd  bal tenyerünkön egyensúlyozott torta oldalára  a jobbkezünkbe felmarkolt lapocskákat a torta oldalára nyomjuk. Ami nem ragad oda, az lehullik a tálcára, majd körbe forgatva a tortát szépen rálapogatjuk a mandulalapocskákat.

Ezután a kész tortát tálra helyezzük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*