10 dkg meggy lekvár
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojás
1 citrom leve
3 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
1 kispohár natur joghúrt
10 dkg szeletelt mandula
Először a tojásokat, cukrot, majd a lekvárt, citrom levét, a joghurtot robotgéppel összekeverjük, majd a végén az olajat hozzáadjuk.
Egy másik edényben a száraz anyagokat ( liszt, sütőpor, mandula ) összekeverjük.
Ráöntjük a nedves anyagokat, majd összedolgozzuk. Kivajazott maffin formába töltjük, vagy szilikon formába ( ez esetben nem kell kivajazni )
180 c fokon kb 25 percig sütjük ( tűpróba ) kissé meghülve díszatjük a tetejét és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.