Fehér tésztához:
30 dkg liszt,
5 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tej.
Mákos tésztához:
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
20 dkg mák,
2 dl tej,
14 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje felvert habja;
és lekvár,
magozott meggy. Mivel ez kis adag a tepsi mérete 25x 32 cm
Máz:
8 dkg porcukor,
6 dkg margarin,
1 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor.
. Elkészítés:
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt.Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt akrémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.
Megszurkáljuk, és sütjük.
A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk. Én dupla adagot készítettem 35 x 30 tepsi méret.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.